معاون گردشگري گفت: اقداماتي در حال انجام است تا بتوان از محل ورود گردشگر خارجي، شاهد ارايه يارانه و معافيت مالياتي در حوزه جذب گردشگر باشيم و اين خدمات را به تمام حوزههاي فعال در گردشگري تعميم دهيم.
محمد محبخدايي در دومين همايش نمايندگان دفاتر اطلاعرساني و گردشگري ايران در خارج از کشور که روز دوشنبه 13 شهريورماه ودر کرمان آغاز شده، اظهار کرد: کرمان ميتواند بزرگترين پايلوت گردشگري کشور باشد.
وي همچنين تاکيد کرد: نمايندگان اطلاعرساني گردشگري بايد از همه ظرفيتهاي گردشگري استفاده کنند و بايد تغيير نگرشي در جذب گردشگر داشته باشيم و ديد خود را نسبت حوزه گردشگري تغيير دهيم.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي کشور با بيان اينکه تاريخ برخي از روشهاي جذب گردشگري گذشته، يادآور شد: صنعت گردشگري بالاتر از نفت ميتواند قرار گيرد، چرا که هر گردشگر يک هزار و 200 دلار ارزآوري دارد.
وي ادامه داد: در صنعت گردشگري فقط داشتههاي ارزشمند ما به خارج صادر ميشود، اما در ساير صنعتها مانند نفت منابع ما به خارج از کشور صادر ميشود.
او در ادامه از نبود تقويم گردشگري سخن گفت و افزود: کشورهاي ديگر تقويم گردشگري دارند، با توجه به اينکه ايران اقليمهاي متفاوت و قوميتهاي زيادي دارد، اما متاسفانه هيچ برنامهاي براي استفاده از اين ظرفيت نداريم.
وي سپس به پروژه شهر گردشگر اشاره کرد و با تاکيد بر اينکه بايد امکانات رفاهي گردشگري در اين شهر فراهم شود، اظهار کرد: به همت جمعي نياز داريم تا بتوانيم رونق صنعت گردشگري داشته باشيم که با تفکر و مديريت فرا جزيرهاي توسط بخش خصوصي ميتوانيم اين مهم را تحقق دهيم.
محب خدايي ادامه داد: 22 آيتم در حوزه گردشگري از جمله گردشگري کودک، آموزش، همايشي و نمايشگاهي داريم که بايد در اين حوزهها نيز ورود پيدا کنيم، ضمن آنکه اگر ايرلاينها، ظرفيتهاي گردشگري را تبليغ کنند باعث آشنايي همه مردم با جاذبههاي گردشگري ميشوند.
حسن سيادتان بر ضرورت معرفي هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان در هتلها تاکيد کرد و افزود: طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته و تفاهم نامهاي که با معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي استان فارس منعقد خواهد شد، همزمان با آغاز هفته جهانگردي تمامي هتلهاي استان به ويترين صنايع دستي مجهز خواهند شد. به گفته وي در حال حاضر ويترينهاي صنايع دستي در 3 الي 4 هتل در شيراز مستقر شده است که اميدواريم همزمان با روز جهاني جهانگردي؛ 5 مهرماه (27 سپتامبر) شاهد راهاندازي اين ويترينها در تمامي هتلهاي استان باشيم.
سيادتان با بيان اينکه اولويت با معرفي هنرهاي سنتي و صنايع دستي فارس به گردشگران است، افزود: گردشگراني که به فارس سفر ميکنند ميتوانند هنرها و صنايع دستي ديگر شهرها و کشورهاي جهان را در مراکز فروش سنتي و تجاري شيراز ببينند. از اين رو راهاندازي اين ويترينها به معرفي توليدات و محصولات هنرمندان صنايع دستي استان فارس کمک ميکند. رئيس جامعه هتلداران فارس اضافه کرد: بايد گردشگران را به خريد محصولات دستساز هنرمندان استان ترغيب کرد تا شاهد رونق اقتصادي اين صنعت باشيم. وي در ادامه گفت: طبق برنامهريزيهاي به عمل آمده در اين ويترينها توليدات دستساز هنرمندان استان در معرض ديد عموم گردشگران قرار ميگيرد که ضمن آشنايي آنها با اين هنرهاي سنتي زمينه فروش محصولات نيز فراهم ميشود.
سيادتان به ضريب اشغال هتلها نيز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ضريب اشغال هتلها و مراکز اقامتي استان به 30 درصد ميرسد که نسبت به مدت مشابه سال قبل تغييري حاصل نشده است.
وي ادامه داد: باتوجه به اينکه پيک سفر گردشگران فارس به استان فارس از يک ماه ديگر آغاز ميشود، اميدواريم در ماههاي مهر، آبان و نيمه آذرماه شاهد اقامت گردشگران در هتلهاي فارس باشيم.
سيادتان با بيان اينکه آمار دقيقي از حضور اين گردشگران در دست نيست، افزود: با توجه به اينکه فصل حضور گردشگران فارس در شيراز بهار و پاييز است، انتظار ميرود مانند سنوات گذشته امسال نيز گردشگران بيشماري از اقصي نقاط جهان به فارس به خصوص شهر شيراز سفر کنند.
استاندار آذربايجان غربي گفت: هتل بيمارستان 500 تخت خوابي با سرمايهگذاري بخش خصوصي در منطقه "سيلوانا" اروميه اجرا ميشود. قربانعلي سعادت در مراسم بهرهبرداري از مجموعه ورزشي مرواريد منطقه مرزي "زيوه" اظهار داشت: با برنامهريزيهاي دولت تدبير و اميد منطقه "سيلوانا" اروميه در مسير توسعه قرار گرفته است و ظرفيتهاي بالقوه زيادي دارد و از اين ظرفيتها و استعدادها ميتوان براي حضور سرمايهگذاران بخش خصوصي در استان و منطقه استفاده کرد. وي افزود: رديف اعتباري ويژهاي براي رساندن مناطق کمتر برخوردار آذربايجان غربي به ميانگين استاني اختصاص داده شده است و هفته آينده ميزان اعتبار اختصاصي و مناطق کم برخوردار استان جهت صرف اين اعتبار مشخص ميشود که سيلوانا نيز از جمله اين مناطق است. سعادت تصريح کرد: علاقهمند هستيم بخش سيلوانا توسعه يابد و در اين راستا بعد از مجموعه گردشگري سيلوانا مجموعه ورزشي مرواريد دومين سرمايه گذاري صورت گرفته در اين منطقه است و براي توسعه منطقه سيلوانا چند تفاهم نامه همکاري تاکنون امضا شده است. وي خاطرنشان کرد: سيلوانا سهمي از اعتبار تخصيصي را با موافقت رئيس جمهور و برنامه و بودجه خواهد داشت تا با اين بودجه زيرساختهاي اين شهر توسعه يابد و عقبماندگيها جبران شود و با تلاشهايي که خواهيم کرد سيلوانا به يک منطقه بينالمللي تبديل خواهد شد.
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به ظرفيت سيلوانا تاکيد کرد: علاوه بر طرحهاي اقامتي، گردشگري، رفاهي و عمراني که براي اجرا در اين منطقه برنامهريزي شده است هتل بيمارستان 500 تختخوابي نيز با سرمايهگذاري بخش خصوصي در سيلوانا طراحي و اجرا ميشود.
سفر به ايران حدود دو سال است که در ايتاليا اصطلاحا «مد» شده است. سايت مسافرتي اسکاي اسکنر هم آمار داده بين سالهاي 2014 تا 2016 ايتالياييها 24.6 درصد بيشتر بليت پرواز ايران را جستجو کردهاند، اما با اين حال مردم اين کشور هنوز ايران را نميشناسند و آن را با عراق اشتباه ميگيرند. گزارش فرانسنيوز در اواخر سال 2016 نشان ميدهد گرايش ايتالياييها به ايران که قبلا جزو مقصدشان نبوده، مرهون سفرنامههاي گردشگران بازگشته از اين کشور است که در صفحههاي اجتماعي منتشر کردهاند، حتي اين باور وجود دارد که چند خط نوشته مسافران ايران، چنان موجي را در دنياي سفر ايتالياييها راه انداخته که نتيجهاش جابهجايي رتبه جهاني يک کشور و تغيير ذائقه يک ملت بوده است.
با اين حال «دلير تاشکوجايف»، دانشجويي که در ايتاليا ايران باستان ميخواند به ايسنا ميگويد: هنوز اخبار سياه عليه ايران از رسانههاي ايتاليا رخت نبسته و بيشتر مردم اين کشور درباره ايران چيزي نميدانند، چون روزنامهها و رسانهها در اينباره کم صحبت ميکنند، براي همين سئوال درباره ايران زياد پرسيده ميشود. «دلير» بزرگشده روسيه است، اما ريشهاي تاجيکي دارد و دو سالي ميشود که آموزش زبان فارسي را آغاز کرده و به انگيزه تقويت آن، از رم راهي تهران شده است. او يک ماهي که در ايران بود، فرصت کرد در کنار زبانآموزي در بنياد سعدي، شهرهاي يزد، تهران، اصفهان و کاشان را هم ببيند و از بين آنها به يزدِ سنتي بيشترين امتياز را بدهد. شهر بعدي که اين جوان ايتاليايينشين براي ديدناش نقشه کشيده، شيراز و تخت جمشيد است؛ ميگويد: اين ميل شديد از رشته تحصيليام ناشي ميشود. شديدا علاقمندم تخت جمشيد را ببينم. هرچند که به گيلان هم فکر ميکنم، شنيدهام اين منطقه از نظر طبيعت، رسوم سنتي و غذا، گزينه جذابي براي سفر است.
دلير که پدرش اصالتي تاجيکي دارد، خودش را با فرهنگ ايراني غريبه نميداند و ميگويد: از بين آنچه تا به حال ديدهام، «تعارف کردن» از همه جذابتر بوده. ايرانيها خيل اهل تعارف کردن هستند، فرهنگي که به هيچوجه در ايتاليا و روسيه وجود ندارد، با اين حال معتقدم سنت خوبي است و از يک فرهنگ اصيل ناشي ميشود.
او در يک ماه سفرش به شدت شيفته غذاهاي ايراني شده و چلوکباب را محبوبترين آنها معرفي ميکند و ادامه ميدهد: از ايران براي مادرم يک روسري سوغات ميبرم، اما براي دوستانم در ايتاليا، فرهنگ مردم مهربان ايران را که البته نميدانم آن را چگونه ميتوان به زبان آورد و شرح داد.
مديرکل ميراث فرهنگي البرز گفت: البرز با وجود جمعيت سه ميليون نفري خود از داشتن يک هتل چهار ستاره محروم است.
عبدالناصر ميرچي در گفتگو با ايسنا اظهارکرد: بهترين هتلهاي موجود در البرز سه ستاره هستند و اين استان از داشتن هتلهاي استاندارد محروم است.
وي افزود: ساخت هتل و مراکز اقامتي جزو وظايف ميراث فرهنگي نيست به همين دليل براي افزايش تعداد هتلهاي استان بايد سرمايهگذاران بخش خصوصي وارد عمل شوند.
اين مسئول توضيح داد: با توجه به کمبود زمين در تهران، طي سالهاي گذشته رغبت سرمايهگذاران براي ساخت هتل در البرز افزايش يافته است.
ميرچي با اشاره به ساخت هتلهاي جديد در استان بيان کرد: اکنون برنامهريزي براي ساخت هتلهاي چهار و پنج ستاره در البرز آغاز شده است. يک هتل چهار ستاره نيز در دست ساخت است که تاکنون 40 درصد پيشرفت فيزيکي داشته و براي ساخت يک هتل پنج ستاره نيز موافقت اصولي دريافت شده است.
وي با بيان اينکه چهار هتل استاندارد در کرج در حال ساخت هستند، ادامه داد: با اتمام فرايند ساخت اين هتلها در مجموع چهار هتل استاندارد در البرز وجود خواهد داشت.
اين مسئول به طرح جامع گردشگري استان اشاره کرد و افزود: حدود سه سال قبل کليات طرح جامع گردشگري البرز، تصويب و بودجه مورد نياز براي اجراي آن نيز بيش از چهار ميليارد ريال برآورد شد. متاسفانه تاکنون تنها دو ميليارد ريال از اين اعتبار تخصيص داده شده و طرح نيمهکاره مانده است. در حال پيگيري و اجراي کامل اين طرح هستيم و در اين مسير به همکاري سازمان مديريت و برنامهريزي استان نياز داريم.