یک ضرورت یا تنها یک سمبل جهت اغناء دوستداران محیط زیست
در هزاره سوم بدون شک با صنعتی شدن زندگی بشر بیشتر از هر زمان دیگر تولید و چگونگی مصرف انرژی از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. وابستگی روزافزون به انرژی، کمبود منابع انرژی و تجدیدناپذیری آن، آلوده شدن هرچه بیشتر زمین و تبعات منفی آن بر زندگی انسان، تولید زباله و چالش کم آبی وگرم شدن زمین دغدغههای بشر امروزی را تشکیل میدهند از اینرو حفظ انرژی و مصرف مناسب آن بیشتر از هر زمان دیگری حائز اهمیت میباشد.
مقوله محیط زیست در بین ذینفعان صنعت گردشگری نیز از جایگاه قابل تاملی برخوردار میباشد. از یک سو حساسیتهای فزاینده دوستداران محیط زیست به حفظ زمین و از سوی دیگر بازاری که روز به روز به سبز بودن و حفظ و مراقبت از حیات طبیعی بشر اصرار دارد موجبات توجه هتلداران را به پدیده سبز بودن فراهم نموده است البته هزینههای سر سامآور مصرف انرژی در این رابطه و کنترل نمودن آن بیتاثیر نمیباشد. امروزه توسعه گردشگری باعث توسعه بسیاری از مناطق بکر و بعضا توسعه نیافته شده است اما از طرفی این پدیده با خود مشکلات زیست محیطی و گاها اجتماعی متعددی را به همراه داشته است. توجه و وفاداري دوستداران طبيعت به ارزشهاي زيست محيطي، افزايش ارزش برند و وفاداري مشتري در سايه احترام به محيط زيست، كسب جايزه و شهرت در قالب ماركتينگ اجتماعي، كاهش هزينهها و مديريت مناسب منابع و ارتقاي بهرهوري از عمده دلایل توجه به هتلداری سبز و در نظر گرفتن فاکتورهای زیست محیطی است. توسعه گردشگری همواره با تولید استرس بر منابع تجدیدناپذیر طبیعی همراه بوده است. برای مثال رشد گردشگری در گوآ در هند و ساخت و توسعه هتلها در این منطقه، سبب شد که روزانه به طور متوسط این هتلها 66000 گالن آب مصرف کنند که در نتیجه فشار زیادی بر چاههای آب، قناتها وآبهای سطحی وارد نمود و در نتیجه چند رودخانه و چاههای آب منطقه خشک شدند. از این قبیل موارد حساسیت برانگیز در سالهای اخیر به کرات گزارش شده است. از این رو نگرانیهای زیادی بین سازمانهای مردمی دوستدار طبیعت واکوتوریستها شکل گرفت. در حال حاضر روز به روز به تعداد علاقمندان به اکوتوریسم افزوده شد برای نمونه فقط در امریکا 43 میلیون اکوتوریست فعالیتهای گردشگری خود را در غالب گردشگری سبز انجام میدهند. این خود موید آن است که علاقمندان به زمین و حفظ آن به شدت رو به رشد هستند و این افراد بسیار نسبت به مصرف بهینه انرژی، کاهش تولید آلایندهها و تولید زباله حساس میباشند و در نتیجه این روند جدید توجه هتلها و برندهای بزرگ هتلداری را متوجه رشد سریع بازاری جدید با حساسیتهای خاص نموده است و این برندها به شدت به جذب این بازارها که در واقع بازار آتی صنعت هستند، علاقه نشان میدهند.
هتلهای سبز
به آن دسته از هتلهای انفرادی و زنجیرهایی اطلاق میشود که در انجام امور محوله و ذاتی خود بر ارزشهای زیست محیطی و حفظ زمین تاکید داشته و از طریق مصرف بهینه انرژی و کاهش تولید زباله و آلایندهها بر ارايه سرویس کیفی به مخاطبان خود همت میکنند. این هتلها تمایل دارند نتیجه فعالیتهایشان کمترآثار سویی بر محیط پیرامون خو داشته باشند.
فرایند تبدیل شدن به یک اکو هتل(هتل سبز)
استخدام و بهره جستن از مشاور متخصص جهت ارزیابی و ضعیت موجود هتل در ارتباط با چگونگی مصرف انرژی در هتل میباشد.
ارزیابی وضعیت موجود که هتل را از باب تکنولوژی موجود، تجهیزات هتل و تکنولوژی بکار رفته و میزان کارایی، میزان مصرف انرژی، و تاثیر بر محیط زیست مورد ارزیابی قرار دهد.
خروجی و میزان رضایت میهمان از سرویس و خدمات.
تهیه برنامه اجرایی موثر، ارايه آموزشهای لازم به میهمانان و کارکنان جهت همکاری لازم.
کنترل و مدیریت و بازبینی فرآیند .
تشخیص و شناسایی نقاط ضعف و میزان هدر رفتن انرژی، ارزیابی تجهیزات هتل.
آموزش و آگاهی دادن به پرسنل در راستای اهمیت منابع طبیعی و حفظ محیط زیست.
تشکیل کمیته بهبود و اجراء برنامه.
درگیر نمودن پرسنل در راستای تحقق برنامه.
الگو برداری ومقایسه اقدامات با نمونه های موفق.
تاثیرات کلیدی و تاثیرگذار گردشگری بر محیط زیست
1 - چگونگی و میزان مصرف انرژی.
2 - میزان تولید زباله.
3 - میزان مصرف آب
4 - تولید کربن
5 - استفاده از کالاهای بازیافتی
6 - به کارگیری تجهیزات و شویندهایی که کمترین تاثیر سویی بر محیط زیست دارند
الگو و میزان انرژی مصرفی در هتلها
-1 51 درصد تولید گرمایش
-2 8.5 درصد گرم کردن آب مصرفی
-3 9.4درصد نور و روشنایی
-4 8.6درصد تولید سرما
-5 14.4درصد تجهیزات
-6 7.6درصدموتورهای کمکی
نمونههای موفق در بعد کاهش هزینهها و توجه به ارزشهای زیست محیطی
به کارگیری سیستمهای مدیریت هوشمند کنترل سیستم گرمایش و سرمایش اتاقهای میهمانان به منظور مصرف بهینه و مدیریت مصرف انرژی و کاهش تولید آلایندهها هتل تاثیر بسیاری دارد. یکی از فناوریهای روز دنیا در این زمینه انرژکس میباشد. این سیستم نرمافزاری با به کارگیری سنسورها و دیتکتورهای تشخیصی در زمانی که میهمان اتاق را ترک مینماید، سنورها خروج میهمان را تشخیص میدهد و کنترل سیستم سرمایش و گرمایش اتاق را علاوه بر روشنایی به عهده میگيرد. علاوه بر کنترل انرژی و جلوگیری از اتلاف آن اطلاعات دقیق به سیستم فرانت آفیس و پی ام اس هتل ارايه میشود، یعنی مدیران عملیاتی به تعداد میهمانان مقیم و چگونگی اشغال اتاقها دسترسی خواهند داشت که این مهم سبب ارايه سرویس مناسب خانهداری هتل به میهمانان، بدون ایجاد مزاحمت برای آنان میگردد.
برای مثال میهمان 60 درصد طول روز را خارج از هتل و یا اتاق خود سپری میکند و در صورتی که اتاق خالی میباشد و سیستم گرمایش مشغول به کار بوده و کلیه لامپهای اتاق روشن میباشند، چه میزان هزینه متوجه هتل و چه تاثیر منفی بر محیط زیست خواهد داشت. این در حالی است که سنسورهای وایرلس و دیتکتورهای موجود به راحتی این قضیه را مدیریت میکنند و به محض خروج میهمان از اتاق گرمایش را کنترل و غیر از یخچال سایر تجهیزات برقی و لامپهارا خاموش میکنند.
هزینه این پروژه 16000 دلار می باشد ولی منجر به کاهش14000 دلاری د رهزینه برق هتل در یک ماه میباشد.
به طور متوسط 47000 هتلی که در امریکا موجود است مبلغی بالغ بر 2196 دلار به ازاء برق مصرفی هر اتاق خود در طول سال می پردازند، که این مبلغ 6 درصدکل هزینه های سالانه هتل را به خود اختصاص میدهند.ودر صورتیکه با کاهش 10 درصدی مصرف برق در اتاق(از طریق استفاده از لامپهای فلورسنت) به مثابه افزایش میانگین نرخ اتاق به ازاء 1.35 دلار در هر روزمی باشد.
در مورد دیگری در هتل و برجهای هتل شرایتون آکلند شستشوی روزانه ملحفه، حوله و رومیزهای هتل و سایر موارد 35% کل انرژی مصرفی هتل را به خود اختصاص می داد، این در حالی است که با کاهش درجه آب از 85 درجه به 65 درجه و با حفظ کیفیت شستشو، هزینه ماهانه برق هتل 2000 دلار در ماه کاهش یافت.
از سوی دیگر در برخی هتلها از طریق اطلاعرسانی و آموزش به میهمان مبنی بر استفاده مجدد از حوله و ملحفه خود به محیط زیست خود احترام بگذاریم، باعث کاهش قابل توجه مصرف شویندها و آب در این هتلها شدهاند. تامین روشنایی اتاق و فضاهای عمومی و لابی هتل میزان قابل توجهی از انرژی مصرفی را به خود اختصاص داده است و استفاده از لامپهای فلورسنت که 4 برابر لامپهای رشتهایی نور بیشتر تولید میکنند و 8 تا 10 برابر لامپهای رشتهای دوام دارند میتواند تاثیر به سزایی در کاهش مصرف انرژی هتلها داشته باشند.
هتل شرایتون تاکوما 2000 لامپ رشتهای اتاقها و لابی خود را با لامپهای فلورسنت تعویض نمود، این تغییر سبب کاهش 15000 دلار هزینه برق در ماه شد و هزینه صرف شده در مدت 18 ماه مستهلک گردید.
استفاده از انرژیهای نو مثل باد و خورشید باعث کاهش مصرف انرژیهای فسیلی و متعاقب آن افزایش گازهای گلخانهایی میشود ودر نتیجه با پدیده گرمتر شدن زمین مقابله میشود. برای مثال هتلی در سوئد انرژی مورد نیاز سونای خود را از طریق پنلهای خورشیدی نصب شده تامین میکند و این روش در برخی از هتلها تا 50% انرژی مصرفی خود را از طریق انرژی خورشیدی تامین میکنند.
هتل فرمونت دالاس موفق به کاهش 50 هزار دلار در زمینه مصرف انرژی سالانه خود از طــــریق بکارگیری تکنولوژی مدیریت مصرف شده است.
هتل اوتانی با بهرهگیری از سیستم خنککننده نسل جدید و تعویض کلیه تجهیزات سیستم آشپزخانه موفق شد 14 درصد مصرف انژی را کاهش دهد و از سوی دیگر 30 درصد آلایندگی خود در زمینه تولید دی اکسید کربن کمتر نماید.
هتل ویلارد اینترکنتینانتال ، در واشنگتن دی سی در حال حاضر کلیه انرژی مصرفی خود را از باد تهیه مینماید.
این هتل همچنین جهت ترانسپورت میهمانان خود از خودروهایی با سوخت ترکیبی و موتورهای برقی استفاده میکند.
هتل فرمونت رویال یورک در تورنتو با ایجاد تغییراتی در سیستم لاندری خود و بکارگیری فنآوریهای روز و نصب سختیگیر آب سبب شد، 476000 گالن آب درطول سال صرفه جویی کند.
مدیریت مصرف آب
برای مصرف بهینه آب در هتلها از دوشهای کم فشار و شیرهای مخصوصی که اکسیژن را با آب جهت پرفشار شدن آن ممزوج میکند، استفاده مینمایند. به کارگیری سنسورهای شستشوی یورینال در سرویسهای بهداشتی آقایان سبب شد، در این هتلها آب مصرفی از 66 لیتر در روز به 40 لیتر در روز کاهش یابد.از طرف دیگر توالتها نیز بیشترین سهم مصرف آب را در هتلها دارا میباشد از این رو کاهش حجم فلاش تانکها در کاهش آب مصرفی موثر خواهد بود.
به کارگیری سیستم و تکنولوژی روز در لاندری هتل سبب کاهش مصرف آب در هتلها میشود. برای مثال در گروه هتلهای شاین در طول یک سال 4 میلیون بشکه آب آشامیدنی صرفهجویی شد و 225000 کیلو وات الکتریسته صرفهجویی شد. البته در این هتل تغییر تجهیزات سیستم سرمایشی هتل از سیستم آب سرد به سیستم هوای سرد سبب صرفهجویی 1.5 میلیون گالون آب در طول یک سال گردید.
مدیریت زباله
زبالهها یکی از مخربترین زوایای زندگی صنعتی است که تاثیرات سوء آن باعث ایجاد آلودگیهای زیادی شده است و هتلها به عنوان یکی از مراکز تولیدکننده زباله میبایست برای حرکت در مسیر سبز بودن در مدیریت این بخش باید تلاش مضاعفی از خود نشان دهند .
در حال حاضر 54 درصد از زبالهها را میتوان بازیافت نمود.
برای مثال در سال 2002 میانگین تولید زباله خشک هر میهمان در طول 24 ساعت اقامت در یکی از هتلهای گروه . SAS RADISON 3.1 کیلو گرم بود. اما هتل اسکاندیک با طرح برنامه مدیریت زباله و خاطرنشان کردن ارزشهای زیست محیطی به میهمانان خود توانست 3.1 کیلوگرم زباله به ازاء هر میهمان را به 515/0 کیلوگرم کاهش دهد.
هتل ویلارد اینترکنتینانتال در واشنگتن دی سی در سال 2008- 191 تن زباله خشک خود را بازیافت نمود و از سوی دیگر در راستای برنامه مدیریت زباله ، موفق شد زباله جامد تولید شده خود را در سال 2005 که بالغ بر 1029 تن بود را با 38% کاهش به 635 تن در سال 2008 برساند.
در تحقیقی که در 25 هتل در قالب برنامه زباله – صفر انجام شد ترکیب زبالههای هتل بدین گونه مشخص گردید:
46% باقیمانه غذا
25.3% کاغذ
11.7% مقوا و کارتن
6.7% پلاستیک
5.6% شیشه
4.5%قوطی فلزی و سایر فلزات
در راستای اجرای برنامه زباله- صفر سیاستهای اجرایی هتل وستین سن فرانسیسکو را مورد بررسی قرار میدهیم.
ارايه آموزشهای لازم به پرسنل در مورد چگونگی کاهش میزان تولید زباله.
کلیه ذینفعان میبایست در اجراء برنامه کنترل تولید زباله سهیم بوده و تلاش نمایند.
در هنگام خرید تجهیزات و برخی کالاهای مصرفی الویت با کالاهای بازیافت شده میباشد.
استفاده از محصولات ارگانیک در تولید غذا دارای الویت است.
در طول سال 650000 نفر از افراد ساکن در اورج کانتی از بانک غذا جهت ارتزاق خود استفاده میکنند. ارائه مازاد غذا به بانکهای غذا جهت مصارف خیرخواهانه در کاهش حجم زباله موثر خواهد بود و یا آنها را تبدیل به کود نمود که مصارف کشاورزی خواهند داشت.
این هتل در سال 2000 با بازیافت 22 تن زباله از جمله کاغذ، پلاستیک و آلومینیوم هتل، موفق به کسب جایزه کاهش تولید زباله شد و این اقدام درآمدی 6000 دلاری را برای هتل به همراه داشت.
هتلهای زنجیرهایی هیلتون برندی موفق در زمینه سبز بودن
هتلهای هیلتون بعنوان یک برند هتلداری سبز و دوستدار محیط زیست تلاشهای بنیادی و استراژیکی در زمینه تحقق این هدف در زنجیره خود انجام داده است. مدیریت برند با نظر کارشناسان و متخصصان مدیریت انرژی برنامه لایت استی را تهیه نمودند که در برگیرنده تمامی عوامل موثر بر محیط زیست و شناسایی تاثیرات نامطلوب صنعت هتلداری بر محیط پیرامون خود میباشد.
اجرای دقیق این برنامه در 1300 هتل برند هیلتون نشان جدیت و اهمیت موضوع بود و دستآوردهای زیادی با خود به همراه داشت:
1 - انرژی صرفهجویی شده، جهت تامین انرژی 5700 خانه برای یک سال کافی میباشد.
2 - آبی که از این طریق صرفهجویی میشود، میتوان 650 استخر المپیک را پر نماید.
3 - کاهش کربنی که وارد جو میشد برابر آن است که 34865 خودرو را برای مدت یک سال از خیابانها جمع کنیم.
4-29 میلیون دلار صرفه جویی در هزینههای مرتبط با انرژی.
نتیجه برنامه لایت استی در سال 2009در مقایسه با سال 2008را در جدول ذیل مشاهده میکنیم.
مصرف آب، تولید زباله،دی اکسید کربن،مصرف برق
2.4درصد کاهش، 10درصدکاهش، 6 درصد کاهش، 5 درصد کاهش
نتایج مثبت این برنامه سبب شد که علاوه بر آن 1300 هتل تا 31 دسامبر سال 2011 کلیه 3500 هتلهای هیلتون مجهز به این برنامه شوند.
امروزه هتلهایی که در بازار رقابتی امروز هتلداری فعال هستند دیگر سبز بودن و یا اقداماتی کنترلی در راستای حفظ محیط زیست را صرفا یک ژست کوتاه مدت مدیریتی نمیدانند بلکه این تلاشها بر گرفته از تفکر استراتژیک مدیریتی جهت کاهش هزینهها، حفظ ارزشهای زیست محیطی، ارج نهادن به ارزشهای مورد علاقه مصرف کننده میباشد.
هتل: آيا تا به حال به اين موضوع فكر كردهايد كه در هنگام وقوع بلاياي احتمالي چه كاري براي نجات خود و اطرافيانتان از دستتان برميآيد؟ شكي نيست كه آموزش حرف اول را در اين زمينه ميزند اما تصور كنيد در يك موقعيت طوفاني قرار گرفتهايد. در چنين شرايطي فقط به دنبال يك سرپناه امن هستيد.
اخيرا طراحان باذوق به فكر طراحي يك سرپناه امن براي هواي طوفاني افتادهاند و يك هتل با ظرفيت پذيرايي از 3 نفر طراحي كردهاند. اين هتل نارنجي رنگ كه به شكل كپسول ساخته شده است، هنوز به مرحله توليد نرسيده است. بنابراين اطمينان خيلي زيادي هم نميتوان به امنيت آن داشت. شايد با تلاش يك شركت مرتبط براي اجراي اين طرح، اطمينان بيشتري براي استفاده از آن به وجود آيد!
ايران از قابليت خود در توريسم غذايي استفاده مفيدي نميكند
رقیه خدابنده
روشهاي موثر در جذب گردشگر و رونق بخشيدن به صنعت توريسم، از اركان اصلي اين صنعت محسوب ميشود. زماني كه صحبت از تبليغات براي جذب توريسم مطرح ميشود، معرفي جذابيتهاي تاريخي اولين موضوعي است كه به ذهن بيشتر افراد خطور ميكند. شناساندن جذابيتهاي طبيعي را نيز ميتوان در همين بخش برشمرد. هدف از به نگارش اين سطور نفي اهميت موارد ذكر شده يعني اهميت جذابيتهاي تاريخي و طبيعي در ميزان جذب گردشگر نيست، بلكه آنچه كه قصد داريم در اين قسمت به آن بپردازيم، در زمره مواردي است كه با وجود اهميت فراوان كمتر به آن پرداخته ميشود.
يكي از نكاتي كه در سفرهاي داخلي و خارجي براي گردشگر و توريسم اهميت دارد، چگونگي برنامه غذايي است. بديهي است كه خوراك در سفر يكي از ابعاد جذاب سفر است؛ بخشي كه پس از گشت و گذار و خستگي مفرط حاصل از آن، خستگي را به شكلي دلچسب از گردشگر دور ميكند.
تفاوت آداب و رسوم مردم ملل مختلف، به خودي خود باعث پيدايش فرهنگهاي مختلف غذايي شده است؛ اين نكته حتي در جاي جاي يك كشور ملموس است به شكلي كه آداب غذايي در مناطق مختلف و شهرهاي مختلف يك كشور ميتواند يك پروژهي تحقيقاتي عظيم يا موضوع يك پايان نامهي قطور باشد! روش طبخ غذاها نيز در مرحله بعد تفاوتهاي فرهنگي ديگر را موجب ميشود كه اين موضوع نيز در جاي خود قابل بحث است.
توريسم غذا يا همان توريسم خوراك نخستين بار در سال 2001 با انتشار مقالهاي در همين ارتباط به قلم «اريك ولف» به عنوان يك صنعت به دنياي گردشگري معرفي شد كه همين مقاله پس از مدتي عنوان نخستين كتاب در جهان در ارتباط با توريسم را كسب كرد و يكي از مهمترين منابع اطلاعاتي در صنعت توريسم غذا شد. بر خلاف آنچه كه شايد با شنيدن نام صنعت توريسم غذايي به ذهن ميرسد، تجربه صرف غذا در يك رستوران يا كافي شاپ كاملا معمولي كه تنها افراد بومي محل در آن آمد و رفت دارند نيز در اين بخش جايگاه پر اهميتي دارد بنابراين نميتوان گفت اين صنعت فقط به تجربه صرف غذا در رستورانهاي گران قيمت و لوكس محدود ميشود. چشيدن دست پخت يك روستايي كه تمام مواد اوليه غذا را با دستان خود تهيه ميكند، گاهی بيشتر از غذاهايي كه به روشهاي صنعتي طبخ ميشود براي توريسم لذت بخش است. بايد در نظر داشت آنچه كه در اين بخش براي يك گردشگر فاكتور مهمي محسوب ميشود، تجربه صرف يك طعم متفاوت و به يادماندني است.
نكته قابل ذكر ديگر در صنعت توريسم غذا، گستره آن است. توريسم غذا تنها به غذاهاي بومي و محلي محدود نميشود و نوشيدنيها در اين صنعت كمتر از غذا اهميت ندارند. ايران از جمله كشورهايي است كه به علت داشتن تنوع بسيار زياد نوشيدني در مناطق مختلف، داراي پتانسيل خوبي براي رونق بخشيدن به توريسم غذا است. بدون تعصب بايد گفت تنوع نوشيدنيهايي كه در شهرها و روستاهاي ايران با روشهاي مختلف به خصوص روشهاي سنتي تهيه ميشود تا حدي زياد است كه حتي بيشتر ايرانيان نيز از وجود آنها بي اطلاع هستند كه اين موضوع در جايگاه خود قابل بررسي و آسيب شناسي است.
همچنين ملزومات تهيه انواع غذا و نوشيدني، مواد اوليه مورد نياز و روش تهيه آنها از ديگر مواردي هستند كه در توريسم غذا مطرح ميشوند.
جايگاه بالقوه و بالفعل ايران در توريسم غذا
در مبحث تنوع غذايي كه در ايران به بيش از 1400 نوع ميرسد، يك سياست گذاري صحيح وحساب شده ميتواند تغييرات مثبت بيشماري در صنعت توريسم به خصوص توريسم غذا و پختني پديد آورد. تجربه صرف يك غذاي متنوع كه شايد يك توريست هيچ وقت نتواند در كشور خود داشته باشد، سفر او را به يادماندنيتر خواهد كرد. تجربه در صنعت توريسم نشان داده است كه گردشگران خارجي تمايل زيادي به امتحان كردن غذاهاي كشورهايي كه به آن سفر ميكنند دارند. از سوي ديگر با توجه به طبع حساس ايرانيان، بيشتر غذاهاي بومي كشورمان مورد توجه گردشگران قرار ميگيرد تا جايي كه بعضي از آنها تمايل زيادي به گرفتن دستور پخت بعضي از غذاها نشان ميدهند اما متاسفانه بر خلاف بيشتر كشورها، در ايران اهميت چنداني به اين موضوع داده نميشود. ارايه چند غذاي خاص با وجود تنوع غذايي بسيار زياد در ايران به خوبي مويد اين موضوع است. بررسي منوهاي رستورانها و هتلها به خوبي نشان ميدهد كه در اين امر بي توجهي و كاستيهاي زيادي وجود دارد تا جايي كه برخي از گردشگران در زمينه انتخاب غذا با توجه به سلايق خود دچار مشكل ميشوند البته لازم به ذكر است كه در اين امر رستورانها وضعيت رضايت بخشتري نسبت به هتلها دارند كه اين موضوع ميتواند اقتصاد هتلها را مورد تهديد قرار دهد البته منظور از عدم تنوع در اين منوها، وجود تعداد كم غذا نيست بلكه آنچه كه مورد اهميت است، قابليت افزايش اين تنوع است. چرا با وجود چندين نوع كباب ايراني و محلي در فرهنگ غذايي كشورمان تنها به ارايه چند نوع كباب كه نام آنها براي همگان شناخته شده است اكتفا ميكنيم؟ چرا زماني كه صحبت از خورشهاي ايراني ميشود فقط نام چند خورش از جمله فسنجان و قورمه سبزي در منوي رستورانها ديده ميشود؟ بسياري از غذاها و خوراكيهايي كه طعم آنها به راستي به يادماندني و لذيذ است، در روستاهاي دور افتاده تنها براي ساكنان آن مناطق شناخته شده است.
كمي دقت و بررسي نشان ميدهد كه ايران با فرهنگهاي متنوع غذايي هنوز جايگاه خود را در صنعت توريسم غذايي پيدا نكرده است. آنچه كه امروزه شاهد رخ دادن آن هستيم، ظرفيت بسيار بالايي جهت بهبود با هدف جذب بيشتر گردشگر دارد.
معاون گردشگری در دیدار با ستاد برگزارکننده و اعضای کمیته علمی سمینار برند در گردشگری عنوان کرد:
هتل : نشست اعضای ستاد برگزارکننده و اعضای کمیته علمی سمینار و جشنواره برند در گردشگری با معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در سالن کنفرانس این معاونت روز یکشنبه هفته گذشته برگزار شد.
به گزارش هتل- حامد دهقانان- معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این نشست، اقدامات انجامشده با نگاه تخصصی و علمی در سالهای اخیر را سرآغاز تحولی جدید در صنعت گردشگری دانست و گفت: در طول فعالیت خود در سازمان همواره بر ضرورت حرکت حرفهای و علمی، متناسب با تمامی اقتضائات صنعت گردشگری تاکید کردهام و معتقدم هر گونه حرکت چه در سطح سیاستگذاری، خط مشیگذاری، تصمیمگیری و چه در سطوح اجرا و برنامهریزی باید مبتنی بر یک پیش فرض غیرقابلاجتناب باشد.
وی با بیان اینکه حرکت تخصصی و رعایت همه ملاحظات صنعت گردشگری ما را زودتر به مقصد خواهد رساند، تاکید کرد: عملکرد صنعت گردشگری با روند گردشگری جهانی باید همسو باشد و از تجربههای موفق جهانی، نهایت بهرهبرداری صورت گیرد تا آنچه را شأن و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در صنعت گردشگری است، بیابیم.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بر دانشبنیان بودن صنعت گردشگری تاکید کرد و افزود: معتقدیم التزام به این اصل هر چند که ممکن است در کوتاهمدت ثمری نداشته باشد اما در میانمدت و بلندمدت ثمربخش بوده و به حرکت پرشتاب و گامهای بلند در گردشگری کشور منجر خواهد شد.
او با تاکید بر این مهم که نگاه ما به صنعت گردشگری بر تعامل و دانش است گفت: فقر افزایش کمی و کیفی تولید دانش عمومی در صنعت گردشگری موضوعی است که امروز بهشدت احساس میشود؛ بنابراین توسعه ادبیات، تولید گفتمان، افزایش کمی و کیفی کارهای علمی و تخصصی و نشستهای متناسب با صنعت گردشگری از جمله اهداف پیش روی این معاونت خواهند بود.
دهقانان، "برند گردشگری" را از اقدامات بسیار مهم و تاثیرگذار در زمینه بازاریابی دانست و گفت: قصد داریم با حضور فعالان بخش خصوصی و بهرهگیری از تجربهها و ظرفیتهای ملی در آینده نزدیک، نخستین نمایشگاه ملی گردشگری کشور را برگزار کنیم.
وی با تاکید بر معرفی مستمر برندهای موجود در گردشگری کشور خاطرنشان کرد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حمایت بیقید و شرط و مادی و معنوی خود را از هر گونه حرکت خودجوش و داوطلبانه در حوزه گردشگری اعلام میکند و امیدوار است در کنار بخش خصوصی، برنامههای زیربنایی را به برنامههایی عملی و مستمر تبدیل کند.
بنا بر این گزارش، مهدی اسدی –رئیس ستاد برگزاری سمینار و جشنواره برند در گردشگری نیز با ارائه گزارشی از مجموعه فعالیتها و اقدامات این ستاد گفت: مرکز پژوهش های هفتهنامه تعطیلات نو به عنوان مجری وبرگزارکننده این جشنواره با استفاده از تجربیات و مطالعات صورتگرفته و با تاکید بر فراهم کردن بستر لازم برای مشارکت صددرصدی بخش خصوصی با همه انجمنها، تشکلها و نهادهای فعال در حوزه گردشگری برای دستیابی به نتیجهای مناسب و قابل اجرا از این سمینار به بحث و تبادل نظر پرداخت که تا به حال ۶ تا ۷ انجمن عضویت خود در این سمینار را اعلام کردهاند.
وی با تاکید بر اهمیت پایههای علمی و دانشبنیان سمینار و جشنواره برند در گردشگری بر ارائه و بهرهمندی از آخرین تجربیات و دستاوردهای علمی کشورهای مختلف در حوزه برندسازی گردشگری اشاره کرد و گفت: اعضای کمیته علمی سمینار و جشنواره برند در گردشگری را جمعی از نخبگان و اساتید دانشگاهی در داخل و خارج تشکیل میدهند.
رئیس ستاد برگزاری سمینار و جشنواره برند در گردشگری با اشاره به حمایت علمی برخی دانشگاههای معتبر از این سمینار، دانشگاه آسیا و اقیانوسیه ژاپن APU، دانشگاه گردشگری CETT و دانشگاه UIP بارسلون، دانشگاه گردشگری قبرس، اساتید دانشگاههای علامه طباطبایی و دانشگاه تهران را از جمله حمایتکنندگان علمی و معاونت گردشگری، سازمان منطقه آزاد کیش، سازمان منطقه آزاد قشم، بانک گردشگری، شرکت سرمایهگذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران و شرکت سرمایهگذاری هتلهای پارس را از جمله حامیان اصلی مالی این سمینار دانست.
همچنین در ادامه این نشست محمد علی مشکیان -دبیر ستاد برگزاری دومین سمینار و جشنواره برند در گردشگری تاکید کرد: خوشبختانه هم اکنون اولویت اصلی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشارکت دادن حداکثری بخشهای خصوصی است. وی خاطرنشان کرد:سیاست اصلی دومین سمینار و جشنواره برند در گردشگری نیز بر همین اساس بوده و درهای این جشنواره به روی تمامی فعالان این صنعت گشوده است.
دکتر احمد روستا- عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و رئیس کمیته علمی سمینار و جشنواره برند در گردشگری- نیز در سخنانی با تاکید بر لزوم علمی بودن موارد محورهای مختلف این سمینار خاطرنشان کرد: مهمترین اصل این سمینار ارزش و اعتبار علمی و اجرایی شدن راهکارهای پیشنهادی برای دستیابی به نتیجهای علمی و عملی در حوزه برندسازی گردشگری است.
وی با بیان اینکه دو عنصر «قول و تعهد به آن» مهمترین عوامل موفقیت یک برند را تضمین میکنند، تصریح کرد: برندسازی، کاری ملی، فرهنگی و نیازمند حمایت و مشارکت همه دستاندرکاران و فعالان دولتی و خصوصی صنعت گردشگری است و یک شبه بهوجود نمیآید.
دکتر روستا با تاکید بر ضرورت حمایت و حضور سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در پروژه ملی برندسازی گردشگری به عنوان متولی اصلی گردشگری کشور خاطرنشان کرد: در سمینار و جشنواره برند در صنعت گردشگری تلاش کردهایم، هم از داخل و هم از خارج کشور، دیدگاهها و نظرات مختلف را جمعآوری کنیم تا در پایان بتوانیم به برنامهای جامع و اجرایی برای برندسازی در کشور برسیم.
فرزاد مقدم –دبیر کمیته علمی سمینار و جشنواره برند در گردشگری نیز در سخنانی، مهمترین هدف این کمیته را کمک به ترویج فرهنگ برند در گردشگری دانست و گفت: بخش خصوصی فعال در صنعت گردشگری و ترغیب آن به تهیه برند برای انواع محصولات و کالاهای ارائهشده در این صنعت، مهمترین محوری است که در این سمینار بر آن تاکید خواهیم کرد.
وی همچنین با اشاره به مطالعات صورتگرفته و بررسی الگوی برندسازی ۱۰ کشور تاکید کرد: ما امیدواریم برگزاری این سمینار به محلی برای تبادل افکار درباره برندسازی در گردشگری و دستیابی به راهکارهای علمی و عملی برای تحقق برند ملی گردشگری کشور تبدیل شود.
در پایان این نشست، لادن تهرانی- سرپرست دفتر توسعه گردشگری نیز ضمن ارائه گزارشی از روند پروژه ملی برندسازی گردشگری خاطرنشان کرد: در سال ۸۸ تفاهمنامه اجرایی برای تهیه این برند در ۴ فاز تعریف شد که تا به حال دو فاز آن شامل سازماندهی و برنامهریزی پروژه و تحقیق و پژوهش انجام شده است. دو فاز هویت برند و پیادهسازی و اجرای برند هم دو فاز بعدی هستند که امیدواریم زمینه اجرایی این دو فاز هم با مشارکت بخش خصوصی و حمایت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری عملیاتی شوند.
اعمال استاندارد؛ کیفیت خدمات
بخش اول
فرشيد ضيايي متولد 18 مهر سال 1351 دانش آموخته رشته مديريت بازاريابي درگردشگري و هتلداري در كشور امارات متحده عربي و دوره عالي مديريت هتلداري و چگونگي برنامه ريزي و تهيه برنامه بازاريابي، يكي كارشناسان از صاحبان ايده در صنعت گردشگري است. مطلبي كه پيش رو داريد مقدمهاي است بر مقالهاي با موضوعيت شناخت وضعيت موجود استاندارد خدمات هتلداري به قلم اين كارشناس و مدرس كه محتواي آن با بررسي خدمات دهي به مشتريان در ابعاد قابل لمس و غير قابل لمس در دو شماره پياپي که بخش نخست را در این شماره می خوانید به چاپ خواهد رسيد.
علیرغم آنکه صاحبنظران، قرن بیست ویکم را عصرکیفیت میدانند، همواره در مواجه با سوالاتی که عمدتا درارتباط با مقوله کیفیت، شکل گیری این پدیده و روشهای حفظ آن مطرح میشود از ارايه پاسخهای شفاف و منسجم ناتوانند و بیشتر به نظریهپردازیهای شخصی بسنده میكنند.
امروزه بدون شک حرکت به سوی صنعتی شدن، رقابت شدید در عرصه خدمات، تغییرات مداوم انتظارات خواستهها ونیازهای مشتریان، رشد فزاینده کیفیت و کمیت خدمات در بازارهای رقابتی، همه و همه این مهم را خاطر نشان میسازد که استقرار نظام کیفی در خدمات و خصوصاً صنعت هتلداری یک ضرورت است. به منظور حضور فعال و موثر در بازارها ی رقابتی که به حد اشباع یا نزدیک به اشباع رسیده است، نیاز به مدیریت صحیح فرآیند محور با نگاه استراتژیک هستيم.
تعاریف مورد نیاز
از بین تعاریفی که از مشتری، فرایندها و ارتقای مستمر محصول ارايه میگردد، هسته مرکزی و فلسفه مدیریت جامع کیفیت شکل میگیرد.
در مدیریت جامع کیفیت این مشتری است که کیفیت را تعریف مینماید از این رو کلیه ارزیابیهای درون سازمان پیرامون شیوه تعامل با مشتری، جلب رضایت وی و پاسخگویی به انتظارات ایشان شکل میگیرد.
تعریف عارضهیابی: به تجزیه و تحلیل سیستماتیک سازمان به منظور شناسایی نقاط قابل بهبود آن عارضه یابی اطلاق می گردد. در واقع شرکتهایی که به مطالعات عارضهیابی مبادرت مینمایند خواستار بهبود وضعیت خود و ایجاد ارتقاء در کلیه حوزههای مالی، بازار ، سیستمها، فرایندها، تولید می باشند.
این شرکتها در واقع به دنبال بهبود عملکرد و افزایش توان رقابت پذیری و در نهایت ارتقاء جایگاه خود در بازار هستند.
عارضهیابی سبب می گردد که شرکتهایی که از بعد داخلی و واکنش به عوامل محیطی دچار نقصان و کاستی میباشند، توانایی لازم را جهت شناسایی علمی، کاربردی و علل بروز مشکلات و شیوههای مرتفع سازی آنها پیدا نمایند.
زمان نسبتا طولانی است که فعالان بخش خصوصی صاحبان علم و تجربه در صنعت هتلداری در کشورهای توسعه یافته به منظور حفظ و ارتقاء کیفیت خدمات خود نیاز به تهیه استانداردها، دستورالعملها و چک لیستهای فرایند محور در مجموعههای خود را احساس نمودهاند.لازم به ذكر است که استاندارد فرایندها، ملزومات، تجهیزات و سختافزارها ونرمافزارها در صنعت هتلداری موفقیت خود را در گرو جلب رضایت مشتری از طریق حفظ و ارتقاء کیفیت خدمات خود میدانند. این مهم موید این واقعیت است که معماران واقعی استانداردها میهمانان و مخاطبان خدمات میباشند از این رو با توجه به تغییرات درخواستهای مخاطبان استانداردها نیز تغییر مینمایند.
البته تهیه استانداردها اهداف متعدد دیگری از قبیل تثبیت موقعیت در عرصه رقابت از طریق حفظ کیفیت، جلب رضایت میهمانان، حفظ مشتریان، توسعه بازار، ایجاد برند و مدیریت هزینه را نیز دنبال میكند.
وظایف نهادهای نظارتی دولتی در جوامع توسعه یافته صیانت از حقوق مصرفکننده میباشد واز آنجا که فعالیتهای علمی، تخصصی در بخش خصوصی در مقوله کیفیت و استاندارد خدمات بسیار پیشتاز بوده است، سازمانهای دولتی نسبت به تهیه استانداردهای حداقل (که بیشتر به ضوابط سختافزاری و ظرفیتهای معماری میپردازد) مبادرت مینمایند. البته اکثر هتلهای مطرح به منظور تثبیت خود در بازارهای رقابتی استاندارهای بالاتری را در مقایسه با استانداردهای دولتی نه تنها در بعد سختافزاری و تجهیزات بلکه استانداردهای محصول و فرایندها ایجاد مینمایند.
از این رو، بخش خصوصی هزینه قابل تاملی را در واحدهای تحقیق و توسعه خود صرف شناخت نیازهای مشتری، پیشرفتهای صنعت، ارتقاء کیفیت، ارزیابی سرویس و خدمات خود در مقایسه با رقبا مینمایند. از طرف دیگر با توجه به رشد تکنولوژی و شکل گرفتن نیازهای جدید در بازارهای هدف این هتلها دايما نسبت به بازبینی و ویرایش استانداردها و فرایندهای خود اقدام میکنند.
در کشور ما ایران مقوله خدمات و استانداردهای کیفی در مقایسه با سایر نقاط دنیا از شرایط کاملا متفاوتی برخوردار میباشد. در شرایط فعلی در صنعت هتلداری هیچ گونه فعالیت علمی، تحقیقاتی توسعه محور به منظور تولید فرایندهای استاندارد مشاهده نمی شود و از سوی دیگر منابع انسانی به معنای عام و مدیران به مفهوم اخص کلمه در این صنعت از آموزشهای لازم به منظور استقرار فرایندها بر خوردار نمیباشند. بخش خصوصی صنعت کلیه کاستیهای موجود را متوجه دستگاههای دولتی متولی هتلداری میدانند که در جایگاه خود این نوع طرز تفکر بسیار مخرب بوده و در بلند مدت آثار سویی را در این صنعت به همراه خواهد داشت.
برخی دلایل عدم موفقیت بخش خصوصی در زمینه استاندارد سازی و مشتری مداری در خدمات را میتوان به عدم آشنایی میهمان با حقوق خود، عدم احساس نیاز، عدم نظارت دستگاه دولتی بر فعالیت آنها، پرهزینه بودن ایجاد تغییرات و ارتقاء کیفیت، نبود دانش مورد نیاز و دلایل دیگری از قبیل بازار نامناسب و غیره اشاره نمود.
در ارزیابی ابتدایی از استانداردهای موجود، درمییابیم که هدف از استانداردسازی و تطبیق استاندارد به طورکامل مشخص و شفاف نمیبا شد. آیا در تهیه این مجموعه قصد ما صیانت از حقوق مصرفکننده است، دغدغههای ما در بعد کیفیت بوده و یا در تلاش به منظور ایجاد و استقرار سیستم نرخ گذاری متناسب با معماری و ارزش خدمات می باشیم. با توجه به شرایط فعلی توجه شما را به این نکته معطوف می نمایم که قبل از آنکه نسبت به تولد هر پدیده نو پا مانند استاندارد سازی خدمات اظهار نظر نماییم، می بایست علت وجودی آن را درک نموده و در راستای آن گام برداریم. حلقه مفقوده استاندارد سازی، رضایت مشتری می باشد که در گرو استقرار کیفیت جامع در عرصه خدمات هتلداری است.
برآیند تمام نکات فوق نشانگر این واقعیت است که در صورت عدم موفقیت مدیران در استقرار نظام کیفی در هتلهای تحت امر بازنده واقعی این وضعیت مخاطبان خدمات بوده و تبعات آن در گام بعدی صنعت هتلداری و گردشگری کشور را در متضرر ميكند. بدین سبب رسالت حاکمیتی و نظارتی دولت و NGOs در ارتباط با مقوله صیانت از حقوق مصرفکننده موجبات تحول و استیلای صنعت هتلداری کشور میشود.
اكو توريسم
واقعيتي در مه مانده
صبحها كه پرده پنجره اتاقم را از لا به لاي شرجيها پس ميكشم، دريا در دوردستها لميده است و آرام و خاكستري چون پردهاي چروكيده رنگهايش را به هم ميتند. با آپارتمانهايي كه از دودكشهايشان هيچ دودي، ردي بر آسمان آبي بالاي سرم نميدوزد. كشتيهاي دوردست بي هيچ حركتي بر جاي ماندهاند و هر از گاهي خطي از كفهاي سفيد، خطي از آب و نمك را پشت سر قايقهاي تند رو بر آسمان ميپاشند. اينجا بندرعباس است، با يك اتمسفر فشار جوي بالای سرت، ريههايت را خيس ميكند. حالا كم كم 4 ماه تمام است كه هر روز چشمهايم را به دريا ميدوزم و در انتهاي افق منتظرم از لا به لاي مهها، لنج كوچك ماهيگير را ببينم كه سلانه سلانه با دستهاي پر، از رحمت دريا بازميگردد.
خليج فارس با همه درياهاي جهان فرق دارد. همين كه نامش به ايران جاودانه است برايم كافي بود كه از «ياسي» بخواهم شهرمان را ترك كنيم و در اتاقي كه پنجرههايش به خليج فارس باز ميشود، شبهايمان را صبح كنيم.
من روزهاست كه منتظرم كسي وقتي روي مبلهاي راحتي هتل لميده است يا تكههاي ميگوهاي سوخارياش را روبروي پنجره رستوران مزه مزه ميكند، چشمش را به دريا بدوزد، جرقه فسفرهاي خاكستري مغزش را شعلهور كند و بلند ته دلش فرياد بزند: دريا، منتظرم باش، امروز ميآيم!
من به شما ميگويم و شما به هيچ كس نگوييد كه اين راز ماست، بايد پيش خود ما بماند و هر كس اين خطوط را ميخواند و المان قطرههاي اشكش حروف كاغذ را مچاله ميكند؛ چند هزار نفر در اين روزها روي اين صندلي نشستهاند و هيچ كس از من نپرسيد تا هرمز چند دقيقه بايد روي موجهاي خليج فارس تپشهاي لرزان قلبش را شماره كند.
امروز برايت از ماهيگيري ميگويم. يكي از جذابيتهاي شعرهاي ساحلي جهان همين لذت ماهيگيري است. گاهي گروههاي گردشگري صرفا جهت گذراندن دوران جديد، برنامههاي سفرهايشان را تنظيم ميكنند و ما يك ساحل دهها كيلومتري داريم كه تقريبا در همه نقاطش سفره نعمت گسترده است. همينجا، كنار دست خيابان، يك حلقه نخ ماهيگيري كه چند قلاب مناسب و يك تكه سرب كوچك داشته باشد، بيش از 3هزارتومان نميارزد.از هر دست فروشي كه بساطش سفرهخانه مگسهاي كسل بندر است بپرسي، طعمهاي دندانگير ماهيهاي بي تاب دارد. فقط بايد انتظار بالا آمدن آب دريا را بكشي و ساعتها از ازدحام هجوم آپارتمان و دود بگذري و تو باشي و دريا و يك تكه نخ نامرئي ماهيگيري كه حسهاي كف خليج فارس را با پوست انگشتانت پيوند بزند. ساحل خليج فارس ماهيهاي كوچك و بزرگ زيادي دارد. شورت كه ماهي باريك و سفيد و شيشهاي است؛ طعم خوبي دارد و عمده ماهيگيران تجربه يكبار صيدش را دارند.نائيت كه ماهي پهن و زيبايي است و تيغهاي برنده گردهاش دست ماهيگيران را ميخراشد.گاريز، اين هم ماهي كوچكي است كه يك خال مشكي تكمهاي زيبا دارد. همه اينها را بگذاريد كنار، دست سرخو و متوتا و كفشك و موران و گوران و... ناراحت صبح شدن آسمان نباشيد. فردا استراحتتان را كه كرديد ميتوانيد يك قايق كوچك كرايه كنيد و آن قدر از ساحل دور شويد كه فقط شما باشيد و دريا با ماهيهاي بزرگ شير و تن و شهري و سه كلا. ماهيهاي قسمتهاي عميق خليج فارس گاهي به وزن 30 كيلوگرم هم ميرسند و زورآزمايي براي صيدشان مبارزهاي با خشم طبيعت است. حالا اگر بخت يار باشد سوغاتي همراه ميبريد كه دست رنج نيروي بازويتان است و زينت سفره پرنعمتتان.
فردا قرارمان جزيره هرمز باشد كنار توپهاي قلعه پرتغاليها، چشمهايمان را به دره رنگين كمان ميدوزيم و ميگذاريم موجهاي كوچك و بزرگ پاهايمان را قلقلك بدهند.
تصميمم را گرفتهام؛ از امروز برايت مينويسم؛ بعد خطوط شبكه عنكبوتي فاصله من و علي را پر ميكند و از قفس رها ميشوم. مرغهاي دريايي مهاجر خطوط را از روي كاغذهاي سفيد از بندر عباس نوك چين ميكنند و همين كه يادداشتهايم بر صفحه آبي كامپيوتر مجله برسد؛ براي همه جهان تكثير ميشود. از اينجا، بندر عباس، خطوط ساحلي خليج فارس؛ براي شما كه يك روز حتما از پشت مهها با دستهاي پر باز ميگرديد.
دكتر سلمان حقوقي
Each year editors, authors, and experts from around the world sit down to talk about the best cities, islands, beaches, and other vacation destinations for the coming year. We aim for a list that steers clear of too-hot spots or places that are so under the radar you’ll find yourself lost. To tell you about our choices, we turned to our experts in the field: authors and editors who live in the destinations or who travel there on the regular. We think the best people to share about a city or a region are those who can’t stay away from them for too long.
Doha
Doha doesn’t attract the hoards of beer-swilling British tourists or the sheer number of hotels that the U.A.E.’s Dubai does, but its beaches are more beautiful and its gourmet restaurants are less crowded. The Al Jazeera news network is what put Doha on the map a decade ago, although a different sort of camera -- the movie kind -- is what’s drawing tourists for the Doha-Tribeca Film Festival. Next year marks its third installment. Doha is concentrating on beefing up its presence on the international stage by following up its world-class, I.M. Pei-designed Museum of Islamic Art with a bid for the Olympics in 2016 and the Fifa World Cup in 2022. Plus, the city is hosting professional soccer’s Asian Cup in January.
Rio de Janeiro
Although hardly a secret destination, Rio de Janeiro is shedding its image as a sun, sea, and samba town and going for glamour and sophistication. Join the friendly Cariocas for an innovative 10-course Amazonian dinner at Rio’s top Le Pré Catelan restaurant or some delectable «brapas» (Brazilian tapas) at hip eatery Oui Oui. Even Rio’s magnificent beaches are better than ever before; from Leme to Leblon, new outdoor cafés boast fabulous seaside patios with comfortable bathroom facilities. As host of the 2014 Soccer World Cup and the 2016 Summer Olympics, the city is abuzz with exciting developments that will be sure to attract huge crowds. Beat the rush and see how the Girl from Ipanema is all grown up.
Stockholm
Best-selling writer Stieg Larsson has rocketed Stockholm to the top of the list of most popular European cities through the exploits of computer hacker Lisbeth Salander, better known as the Girl with the Dragon Tattoo. It’s high time: Stockholm has always been a city of under-appreciated surprises and discoveries. Every visitor should see the main sights (like the Royal Palace and the winding cobbled streets of medieval Gamla Stan), but then hop on the 1900 steamboat that takes you past hidden creeks and marshland to the royal family’s palace on Drottningholm. Swim in a restored 1904 Art Nouveau pool, tuck into reindeer or arctic char in a gourmet food market, or try a distinctly different guided walk over the rooftops. And of course, follow in the footsteps of Lisbeth Salander on the former working-class island of Södermalm.
Atlanta
As the gateway to the New South, Atlanta has certainly come a long way since it burned to the ground during General William Tecumseh Sherman’s March to the Sea in 1864. And while remains of the Civil War are still a big draw for visitors -- the Kennesaw Mountain/National Battlefield Park and Cheatham Hill specifically, there is much more to this great city than 150-year-old confrontations. Atlanta boasts the world’s largest aquarium, the World of Coca-Cola museum, a world-class zoo, an impressive botanical garden, and Federal parks highlighting the life and works of native son Martin Luther King, Jr. Reinvigorated neighborhoods scattered throughout the city, such as Virginia-Highlands, Midtown and Buckhead, are easy to navigate on foot and boast great shopping, dining and nightlife. Progressive yet rich in history, Atlanta truly has something for everyone.
Hokkaido
The northernmost island of Hokkaido was the final frontier for the citizens of Japan, so it’s only fitting that it’s the final frontier for visitors as well. Hokkaido confounds expectations at every turn. While the mainland of Japan has a reputation for being tiny and crowded, Hokkaido is expansive and sparsely populated. While the mainland features typically Asian architecture, the major cities of Hokkaido have a distinct, almost European feel. And while Japan is known as a technological paradise, Hokkaido overflows with natural wonders, from fields of alpine flowers in the summer to breathtaking ice-scapes in the winter months.
Kent Coast
Less than two hours from London by train, the Kent Coastline offers long stretches of clean, sandy beaches, secluded coves, and bustling seaside towns. There’s plenty to keep visitors going over a long weekend, from quirky independent shops to worthy eateries to stylish boutique hotels. A focus for visitors is the area from Whitstable to Ramsgate, taking in the colourful beach huts of Herne Bay and the traditional seaside resort of Broadstairs, with many beaches to be discovered along the way. Walkers can take off on a bracing cliff top ramble whilst exploring the 27-mile-long Viking Coastal Path, taking in smugglers haunts, and some of the oldest churches in England.
Cesme Peninsula
The picturesque villages with crumbling Greek facades and enormous stretches of sparsely populated beaches that were once the hidden playground of Izmir’s working class have developed into a veritable international holiday sensation. Today, relaxation can be found at more than a dozen deluxe thermal spas and visitors can find lodging at opulent bayside resorts, romantic boutique hideaways, or even a stately Pasha’s manse. Step back in time at Erytrai, the city of antiquity peeping out from under the Mediterranean brush, and pass into the medieval era in Çesme’s hybrid Genoese-Ottoman fortress before returning to the 21st century in one of the many elegant streetside cafés of Alaçati or the white-glove restaurants at Dalyan cove.
Nahanni National Park
If there’s such a thing as a quintessential Canadian wilderness experience, paddling down the Nahanni River may be it. While the remote Nahanni National Park in the Northwest Territories has always had a degree of recognition -- it was the world’s first-ever UNESCO World Heritage Site -- its profile increased dramatically in 2009 when the park underwent a massive expansion to become more than 11,500 square miles of protected land (nearly the size of Switzerland). While the park’s remote nature means that this is not a budget trip, you also don’t have to be a grizzled outdoorsman to enjoy it -- warming in the north means that the season gets a little bit longer every year, and many people choose to float comfortably down the river in a whitewater raft, enjoying the abundant wildlife.
Puerto Viejo
A tiny town fronting a small protected harbor on Costa Rica’s Caribbean coast, Puerto Viejo offers up a laid-back environment, spicy food, palpable tropical heat, and streets filled with the rhythmic lilt of patois and reggae music. From the shore right in town you can watch surfers tackle Salsa Brava, a steep reef break reminicent of Hawaii’s treacherous Bonzai Pipline. Just south of town are white sand beaches backed by thick rain forest and protected park lands. If you decide to do more than sunbathe, you can hike the trails of the nearby Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge and Cahuita National Park. You’ll almost certainly hear the roar of howler monkeys, and watch parrots fly by.
Ponza & the Pontine Islands
The principal island in Italy’s Pontine archipelago is one of the most naturally gorgeous and downright fun islands of Italy, and just far enough from the mainland to be an impractical destination for mass tourism. So much the better for those who do go to the trouble of making a trip here, because what you’ll find is a rare Mediterranean gem that has kept its Italian identity intact and undiluted. It’s not that Ponza is «undiscovered.» On the contrary, it’s a summertime escape that enjoys feverish devotion among the bella gente of Rome and Naples. If you want to avoid the holiday scene altogether, just come in the gorgeous shoulder months of May, June, and September -- locals will tell you this is when their island really shines.
Painting is the practice of applying paint, pigment, color or other medium to a surface. The application of the medium is commonly applied to the base with a brush but other objects can be used. In art, the term painting describes both the act and the result of the action. Paintings may have for their support such surfaces as walls, paper, canvas, wood, glass, lacquer, clay, copper or concrete, and may incorporate multiple other materials including sand, clay, paper, gold leaf as well as objects.
Painting is a mode of expression and the forms are numerous. Drawing, composition or abstraction and other aesthetics may serve to manifest the expressive and conceptual intention of the practitioner.
The history of painting reaches back in time to artifacts from pre-historic humans, and spans all cultures. It represents a continuous, though periodically disrupted tradition from Antiquity. Across cultures, and spanning continents and millennia, the history of painting is an ongoing river of creativity that continues into the 21st century. Until the early 20th century it relied primarily on representational, religious and classical motifs, after which time more purely abstract and conceptual approaches gained favor.
Developments in Eastern painting historically parallel those in Western painting, in general, a few centuries earlier.
African art, Islamic art, Indian art, Chinese art, and Japanese art each had significant influence on Western art, and, eventually, vice-versa.
Initially serving utilitarian Purpose, followed by imperial, private, civic, and religious patronage, Eastern and Western painting later found audiences in the aristocracy and the middle class. From the Modern era, the middle Ages through the Renaissance painters worked for the church and a wealthy aristocracy.
The oldest known paintings are at the Grotte Chauvet in France, claimed by some historians to be about 32,000 years old. They are engraved and painted using red ochre and black pigment and show horses, rhinoceros, lions, buffalo, mammoth or humans often hunting. There are examples of cave paintings all over the world—in France, India, Spain, Portugal, China, Australia etc. Various conjectures have been made as to the meaning these paintings had to the people that made them. Prehistoric men may have painted animals to “catch” their soul or spirit in order to hunt them more easily or the paintings may represent an animistic vision and homage to surrounding nature, or they may be the result of a basic need of expression that is innate to human beings, or they could have been for the transmission of practical information.
Painting in the modernism style is akin to breaking the laws of tradition in any art form. Modernist painters redefine visual art by shaking up the institutions.
Modernist painters did not reject all of art history. They challenged the idea that art must continue to resemble art that has already been made.
Modernism is often mixed up with the term Avant-Garde. At times, they are the same, but do not consider the terms synonymous.
Oriental historian Basil Gray believes “Iran has offered a particularly unique [sic] art to the world which is excellent in its kind”. Caves in Iran’s Lorestan province exhibit painted imagery of animals and hunting scenes. Some such as those in Fars Province and Sialk are at least 5,000 years old. Painting in Iran is thought to have reached a climax during the Tamerlane era when outstanding masters such as Kamaleddin Behzad gave birth to a new style of painting.
Paintings of the Qajar period are a combination of European influences and Safavid miniature schools of painting such as those introduced by Reza Abbasi and classical works by Mihr ‘Ali. Masters such as Kamal-ol-molk, further pushed forward the European influence in Iran. It was during the Qajar era when “Coffee House painting” emerged. Subjects of this style were often religious in nature depicting scenes from Shia epics and the like.
امروزه صنعت جهانگردي در دنيا و در ميان صنايع مهم و درآمد زاي جهان جايگاه خود را به خوبي تثبيت كرده است. روز 27 سپتامبر مطابق با 5 مهر، روز جهاني جهانگردي نام گرفته است و هر ساله در اين روز برنامههاي مختلفي در كشوهاي دنيا مثل برگزاري جشنواره، همايش، مسابقه و ... برگزار ميشود.
سازمان جهاني جهانگردي به مناسبت اين روز و با هدف قدرت دهي بيشتر به زنان در اين حوزه، سال 2007 را سال بزرگداشت دست آوردهاي زنان در صنعت گردشگري نام نهاد. در ايران نيز در سال 1370 تمبر روز جهاني گردشگري انتشار يافت و ده سال بعد يعني در سال 1380 نيز تمبر روز جهاني گردشگري با يك طراحي جديد منتشر شد.