امروز شنبه ۱ مهر ۱۳۹۶ | ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۷
شرایط لازم فراهم نیست/ترجیح سازمان در برهه فعلی، عدم ورود به طرح آزادسازی نرخ هتل‌هاست

المیرا- سلطانی کلات شش ماه از بیان "طرح آزادسازی نرخ هتل‌ها" توسط مسعود سلطانی فر، ریاست پیشین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور می‌گذرد، اعلام این خبر در همایشی با ابعاد بین‌المللی، در ابتدای امر واکنش‌های بسیاری را از سوی مقامات گردشگری کشور و فعالان بخش خصوصی در پی داشت اما پس از گذشت ماه‌ها به نظر می‌رسد این طرح جدیت لازم را در عمل را نداشته و در رسانه‌ها نیز خبری از آن نیست. از این رو نشریه "هتل" در گفتگویی اختصاصی با ولی تیموری، مدیرکل نظارت و ارزیابی گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و…

ادامه مطلب

چالش همیشگی قیمت در نوروز

 

گیتی کیانی- اولویت‌بندی عناصر آمیزه بازاریابی در اغلب پژوهش‌ها نشان می‌دهد که قیمت، دارای بالاترین اولویت از دیدگاه مدیران هتل‌ها و مشتریان است. نکته مهم اینکه اختلاف عامل قیمت نسبت به سایر عناصر آمیزه بازاریابی نیز نسبتا زیاد است. به نظر می‌رسد تقاضا برای اقامت در هتل نسبت به قیمت بسیار حساس است. در حالیکه حتی در ایام نوروز نیز شاهد ظرفیت خالی اتاق‌های هتل‌ها در کشور هستیم، مردم اقامت در خانه مسافرها و مدارس را با حداقل امکانات ترجیح می‌دهند و همگی از قیمت بالای هتل‌ها در ایران شکایت دارند. همچنین بارها شاهد بودیم هزینه سفر به کشورهای…

ادامه مطلب

حرکت به سمت پایداری یا بر خلاف آن

المیرا سلطانی- این روزها در هر کوی و برزنی صحبت از سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری به ویژه اقامتگاه‌های بوم‌گردی است، به طوریکه در بیشتر استان‌ها، معاونت‌های گردشگری درگیر صدور مجوز برای تاسیس این اقامتگاه‌ها هستند و ارائه تسهیلات بانکی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان از مشوق‌های سازمان میراث فرهنگی برای این واحدهاست.

زهرا احمدی‌پور، ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، تمرکز بر بوم‌گردی را ایجاد فرصت‌های اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار برای نواحی محلی کشور می‌داند که می‌تواند منجر به مهاجرت معکوس شود. اما آیا به راستی اعطای مجوزهای بی‌شمار در این حوزه…

ادامه مطلب

هر ایرانی یک پیکان، هر روستا یک اقامتگاه بوم‌گردی

اشکان بروج - کارآفرینی خوب است، ولی باید اصولی و با برنامه‌ریزی انجام شود. زمانی گفتند هر ایرانی یک پیکان، به این معنی بود که هر فرد بتواند ماشین داشته باشد و بدون برنامه‌ریزی و آینده‌نگری شرایط واگذاری خودرو فراهم شد. و متاسفانه امروز آلودگی هوا، آلودگی صوتی، ترافیک، آمار بالای تصادفات همه از نتایج ان تصمیم است که امروز گریبانگیر دولت و جامعه شده است. اکنون نیز آمارهای بالایی که جهت صدور مجوز و احداث اقامتگاه‌های بوم‌گردی توسط سازمان اعلام می‌شود بدون مطالعات اماکن‌سنجی و برنامه‌ریزی صحیح است و روند به سمتی پیش می‌رود که در هر روستا حداقل…

ادامه مطلب

اصطلاح بوم‌گردی درست نیست

 

فریده مکاری- پاییز و زمستان امسال تحت یک طرح پژوهشی مصوب برای  برگزاری کلاس‌های کارآفرینی گردشگری به شهرستان هدف گردشگری خور و بیابانک رفتم. فراگیران شامل سه قشر صاحبان کسب و کار، شاغلین و علاقمندان صنعت گردشگری بودند. یکی از نکاتی که از همان روزهای اول نظرم را جلب کرد نحوه خطاب کردن اقامتگاه‌ها بود. اکثر اهالی آنها را به اختصار "بوم‌گردی" می‌نامند. بوم‌خانه، بوم‌سرا یا هر واژه دیگری که به نظر می‌رسد معادل مناسب‌تری برای واژه اکولوژ* باشد تقریبا بلااستفاده است. وقتی فعالان صنعت گردشگری در رابطه با اقامتگاه‌ها صحبت می‌کنند جملاتی مثل: اوضاع کسب و کار…

ادامه مطلب

میهمان‌نوازی کنیم

رقیه خدابنده- «اغلب مردم گردشگری را یک حرفه اقتصادی و تجاری تصور می‌کنند این در حالی است که گردشگری بسیار فراتر از اقتصاد بوده و عرصه و میدانی از فرهنگ، میراث گذشتگان، مذهب، تاریخ و... را در برمی‌گیرد. جهانگردی گذر در جهان کنونی بدون در نظر گرفتن مرزها طی زمان است. جهانگردی هدایت‌کننده بشر امروز به فضایی است که ما از آن به عنوان دهکده جهانی یاد می‌کنیم. دهکده‌ای که مردم آن با ملیت‌های مختلف، بدون محدودیت ارتباط داشته و با یکدیگر دیدار می‌کنند.»

اینها بخشی از صحبت‌های پروفسور جعفر جعفری، استاد بزرگ و نام آشنای صنعت گردشگری جهان…

ادامه مطلب

برند یعنی رفتار عالی با میهمان

 

سمیرا دشتبانی روزبهانی- برای بسیاری از مردم «تشریفات» مترادف با اسراف و تجمل‌خواهی است و برخی آن را اصول و آیین سلطه زورمداران، اربابان و طبقات بالای جامعه بر ضعیفان، رعیت و مردم فرودست می‌دانند. اما به اعتقاد علی محمد بیدارمغز که سالیان متمادی در امر تشریفات تحقیق و عمل داشته، یک مفهوم تشریفات «ترتیبات» است. در این معنی، روش و سبک انجام هر کاری را ترتیبات انجام آن می‌دانیم که توسط فرد یا گروهی کارشناس توصیه و یا بر اثر تداوم و تکرار برخی از امور و انتخاب بهترین آنها تثبیت شده است. تشریفات در این معنی…

ادامه مطلب

بی‌اعتمادی مردم محصول تخلفات آژانس‌های گردشگری

صبا رضایی- اگرچه بسیاری از آژانس‌های گردشگری کشور بسیار قابل اعتماد بوده و به خوبی توسط افراد مجرب و متخصص اداره می‌شوند اما همین چند آژانس گردشگری که تخلف می‌کنند و با دروغ و به ناحق پول گردشگران را به جیب می‌زنند، اعتماد مسافران و گردشگران را نسبت به آژانس‌های گردشگری و تورهای سفر خدشه‌دار کرده‌اند. عمل نکردن به تعهدات توسط آژانس‌های گردشگری، افزایش هزینه‌های سفر در فصل‌های پرسفر و تعطیلات از سوی برگزارکنندگان تورهای سفر از یک سو و نبود نظارت جدی و برخورد قاطع با آژانس‌های گردشگری خاطی از سویی دیگر موجب شده تا گردشگران نسبت به آژانس‌های…

ادامه مطلب

دهمین "نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته" افتتاح شد

به گزارش هتل، صبح امروز، دهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزرای گردشگری چند کشور خارجی در محل نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد.

زهرا احمدی‌پور، رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری  در این مراسم اظهار داشت: دولت تدبیر و امید با انتخاب مسیر گفت‌وگو در تلاش است از ظرفیت گردشگری برای افزایش قدرت ملی استفاده کند. وی ادامه داد: این نمایشگاه تأکید بر این دارد که ایران سرزمین تمدن و تنوع است و ما در این بستر توانایی داریم گردشگری را تقویت…

ادامه مطلب

نخستین سمینار گردشگری غذا با رویکرد اسلوفود

محدثه خرم دل- نخستین سمینار گردشگری غذا با رویکرد اسلوفود، صبح دوشنبه یازدهم بهمن ماه با حضور خانم پودینه نماینده ی اسلوفود ایران وآقایان زارع صفت ,مدیر کل میراث فرهنگی ,صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی ,فرید جواهرزاده,مدیر گروه گردشگری دانشگاه بینالود, میکله رومیز نماینده ی اسلوفود ایتالیا, امیر سالاری ,استادیار دانشگاه فردوسی در هتل میثاق مشهد برگزار شد

پودینه در ابتدای مراسم ضمن خوش آمدگویی به میهمانان بیان کرد:اسلوفود غذای خوب ,پاک و عادلانه برای همه است. انتخاب هدفمند حلزون به عنوان نماد اسلوفود و به معنای ایده و روشی از زندگیست که نیازمند اطمینان بیشتر حمایت مداوم…

ادامه مطلب

برو به صفحه